Het arbeidsrecht regelt de rechten en plichten van de werknemer en werkgever ten opzichte van elkaar. De werknemer plaatst zich onder het gezag van de werkgever in ruil voor loon. Wanneer hier conflicten in ontstaan is het raadzaam om je te verhouden tot een arbeidsrecht advocaat. In deze blog nemen we door wanneer het echt raadzaam is om er een in de arm te nemen. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips.

Procedure voorkomen

Een van de belangrijkste taken van de arbeidsrechtadvocaat is het voorkomen van een procedure. Je wilt echt niet voor de rechter komen te staan als dat niet noodzakelijk is. Werkgevers denken daar ook zo over. Waarom niet? Omdat het geld en tijd kost die je liever aan andere zaken besteed. Door zinvolle onderhandelingen kom je er vaak samen wel uit, maar het is beter dit door een expert te laten doen, want deze is niet emotioneel betrokken en wil het beste voor je, net zoals de werkgever dit ook voor zichzelf wil.

Ontslagregeling

Wanneer je een advocaat in de arm neemt wordt je serieuze genomen en kom je met een betere ontslagregeling uit het gesprek. Alleen deze taak op je nemen kan wat te veel zijn, zeker omdat er allerlei emoties zijn die meespelen en je helderheid kunnen beïnvloeden. Bovendien heeft een advocaat de vaardigheden om effectieve argumenten te formuleren en deze tijdens het gesprek op tafel te leggen. Dit werkt erg sterk en zal je ontslagregeling uiteindelijk beter laten uitpakken.

Ontslag op staande voet

Het is erg belangrijk om bij ontslag op staande voet een arbeidsrechtadvocaat in te schakelen. Wanneer je niet in verzet komt tegen dit ontslag, dan ben je volgens het UWV verwijtbaar werkloos. Een advocaat kan ook documenten voor je checken die de werkgever opstelt, ook bij wederzijds goedvinden. Het kan zijn dat hij een voordeeltje voor zichzelf erin smokkelt of dat er fouten in staan. Wanneer je dan tekent heb jij een probleem.

Conclusie

Hij of zij is een belangrijke steun in de rug als je bent ontslagen. De arbeidsrechtadvocaat is een specialist in zijn werkveld en kan je ontslagregeling beter laten uitpakken voor je. Laat je goed informeren over de kosten.

Meer ontdekken?

Welke pilotenbrevetten zijn er? Kies een goede leiderschapstraining! Meer ontdekken? Lees dan snel verder.