Recruitment process outsourcing (RPO) houdt in dat je het recruitment process uitbesteedt aan een derde partij. Steeds meer bedrijven maken gebruik van RPO, omdat ze de juiste mensen niet kunnen vinden. Daarom worden deze externe partijen ingeschakeld die wel toegang hebben tot goede kandidaten. In deze blog gaan we bespreken wat de voordelen van RPO zijn tegenover de traditionele manier van mensen aannemen.

Hoezo is RPO een goede keuze?

Het is handig om te weten waarom RPO een goede investering in je bedrijf is. Hieronder een aantal voordelen:

·        Hogere kwaliteit wervingen

Dit is de voornaamste reden waarom bedrijven derde partijen inschakelen voor hun wervingen: de kwaliteit van de mensen die ze werven. Een recruitmentbureau heeft namelijk de techniek en de bronnen om aan kwalitatief hoogstaande werknemers te komen.

·        Lagere kosten

Als een bedrijf zelf wil gaan werven, dan gaat hier vaak veel tijd in zitten. Daarnaast is het een tijdrovende taak en zijn de marketingtechnieken die worden toegepast ook nog eens prijzig. Vaak moet er veel betaald worden voor marketingcampagnes, of wordt er intern een beloning uitgeloofd als werknemers andere kandidaten aandragen. Wanneer je het uitbesteedt is het doorgaans een stuk voordeliger.

·        Sneller werven

Omdat recruitmentbureau vaak al werkzoekenden klaar hebben staan, zal het niet lang duren voordat een bedrijf een ideale werknemer op de loonlijst heeft staan. In communicatief opzicht zijn recruitmentbureau vaak erg sterk, waardoor het proces van aandragen snel en transparant zal verlopen.

·        Meer tijd voor core business

Door het recruitmentproces uit te besteden houdt een bedrijf meer tijd over voor hun core business: doen waarvoor ze het bedrijf opgericht hebben. Dit heeft als voordeel dat er meer tijd is om lucratieve taken te ontplooien. Ook een betere focus helpt om succesvoller te ondernemen.

Conclusie

RPO is een goede investering om je bedrijf een focus te laten houden en tegelijkertijd je personeelsbestand uit te kunnen breiden om nog meer diensten aan je klanten te kunnen leveren. Met RPO is het mogelijk om voor lagere kosten betere kandidaten te krijgen.