Hoube trainingen

Wat kun je doen na een opleiding inkomensconsulent?

Wat kun je doen na een opleiding inkomensconsulent?

Geplaatst op

heb je de opleiding inkomensconsulent gevolgd en heb je hier een diploma voor? Dan kan je aan de bak gaan voor een opdrachtgever. Maar wat kun je nou precies doen na deze opleiding? Als je deze opleiding hebt behaald, kun je bij de gemeente werken. De meeste mensen die inkomensconsulent zijn werken voor de gemeente. Wanneer je de opleiding hebt behaald, kun je bijvoorbeeld controleren of mensen recht hebben op een uitkering. Jij bekijkt het inkomen van het persoon en beslist dan of diegene recht heeft op een uitkering. 

Opleiding consulent werk en inkomen 

Wil je heel graag consulent worden? Dan kun je je inschrijven bij een gepaste school die de opleiding consulent werk en inkomen aanbiedt. Als je deze opleiding wilt volgen, is het belangrijk om wat dingen te weten. Zo kun je kijken naar hoe lang de opleiding duurt en wat je er precies mee kan. Heb je dit uitgezocht en wil je deze opleiding nog steeds volgen? Dan kun je je inschrijven voor de opleiding. De opleiding kun je volgen via een WMO opleiding. De mensen die deze opleiding hebben gevolgd, komen vaak zoals eerder benoemd bij de gemeente terecht.  

Na de opleiding 

Na de WMO opleiding kun je beginnen met werken. Pas wel op, het kan moeilijk zijn om de gepaste baan te vinden. Wanneer je een baan hebt gevonden kun je hier gaan werken. Zorg er wel voor dat je het naar je zin hebt anders kun je al snel afhaken. Bij het werk is het de bedoeling dat je gaat kijken naar de inkomens en uitgaven van mensen in een gemeente. Wanneer het inkomen te laag is en de uitgaven te hoog, heeft dit persoon recht op een uitkering. Op die manier ga je kijken naar de inkomsten en uitgaven van personen. Vanuit daar kijk je of de persoon in aanraking komt voor een uitkering.  

Eigen bedrijf beginnen als consulent 

Een eigen bedrijf beginnen als consulent is niet mogelijk. Wel kun je werken als zzp’er. Als zzp’er word je ingehuurd om als consulent te werken. Je krijgt dan meer betaald. Dit is voor de meeste mensen natuurlijk fijn. Doordat je meer betaald krijgt, is het ook makkelijker om te sparen. Wanneer je geld wilt besparen, kun je dit op een aparte bank zetten. Als het op de aparte bak staat, kun je vaak makkelijker blijven sparen.  

Kun je geen baan vinden na je opleiding? 

Als je geen baan kunt vinden na je opleiding, is het handig om dit even te laten rusten. Mocht je nog ergens werken, dan is het slim om daar voorlopig te blijven. Je kunt in de tussentijd wel blijven zoeken naar een baan, maar op deze manier behoud je wel een inkomen. Meestal binnen een aantal maanden vind je werk waar je terecht kunt. Het is wel belangrijk dat je werk zoekt bij een bedrijf waar je je echt fijn voelt. Je moet er natuurlijk wel een tijd werken. Let daar dus goed op. 

Gerelateerde berichten

Hoe vind je gemakkelijk de baan die bij je past?

Snel een baan vinden klinkt als een moeilijk proces. Voor sommige mensen kan het zelfs tot vier weken of langer duren. Veel werkzoekenden die op zoek...

Lees meer

Meerdere computertrainingen volgen en het nut hiervan?

Computers zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, of we ze nu gebruiken voor werk, studie of persoonlijke doeleinden. Omdat de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden