Een bedrijf bestaat uit een aantal essentiële afdelingen. Twee daarvan zijn bijvoorbeeld de klantenservice en sales. Wat hebben deze afdelingen aan de diensten van een stemacteur, vocal coach, presentator of acteur? We gaan het in deze blog met je bespreken. Lees daarom snel verder en doe je voordeel met de informatie die we je geven. 

Wat heb je aan communicatie specialist?

Voor de oplettende lezer is het allang duidelijk: stemacteurs, acteurs, vocal coaches en presentatoren hebben een overeenkomst met elkaar: ze zijn allemaal experts op het gebied van communicatie. Het kan een heel grote meerwaarde voor je bedrijf zijn wanneer je zo’n expert inhuurt. 

Binnen de afdeling van de klantenservice is het heel erg belangrijk dat de medewerkers die aan de telefoon zitten, beschikken over gedegen kennis van producten en diensten. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat de mensen goed moeten kunnen communiceren. In geval van telefonische verkoop is het niet anders. Ook mensen die face-to-face contact hebben met klanten in het kader van sales, zijn er gebaat bij een goede communicatie. Natuurlijk zijn ze aangenomen omdat ze het al redelijk goed kunnen, maar verbetering op dit punt is echt geen verspilde moeite. Een stemacteur met een specialisatie in voice over kan je de kneepjes van het vak leren als het gaat om stemgebruik. Misschien gebruikt iemand zijn stem verkeerd. Zo is het ook mogelijk om zelfverzekerder te klinken aan de telefoon. Dat is goed voor het klantvertrouwen als je werkzaam bent op de klantenservice. 

Communicatie trainingen

Er zijn nog andere zaken waarbij een acteur of stemacteur ingezet kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een training. Er vinden door het hele land communicatietrainingen plaats zodat medewerkers efficiënt en effectief met klanten kunnen communiceren. Niet alleen voor sales, maar ook voor medewerkers op de klantenservice en andere afdelingen is het zeer nuttig zo’n training te volgen. Vaak bestaat zo’n training uit theorie over goede communicatie en is er een rollenspel aangekoppeld. Bij dat laatste komt een acteur erg goed van pas. Zo is het mogelijk om klantgesprekken te oefenen. Dan ben je voorbereid voor wanneer je aan de slag gaat bij sales of de klantenservice.