Zoekmachine optimalisatie is een ander woord voor SEO en is zeer belangrijk in de marketingwereld. Als Nederlanders en mensen over de hele wereld op zoek gaan op het internet, doen ze dit meestal via Google. Zo’n 80% van alle zoekers klikt op de niet betaalde zoekresultaten en als je hier bij staat, is de kans groot dat je veel bezoekers krijgt. Sta je lager in de zoekresultaten? Dan mis je juist veel bezoekers en gaan ze juist naar de concurrenten. Met SEO kun je dit voorkomen, maar moet het natuurlijk wel goed toegepast worden. SEO bestaat uit 200 verschillende factoren, die allemaal meer waarde kunnen geven aan je website. Wat zijn de factoren? En wat zijn de voordelen van SEO? In dit artikel zetten we alles op een rijtje, zodat je precies weet hoe dit werkt.

Wat zijn de factoren binnen zoekmachine optimalisatie?

Binnen zoekmachine optimalisatie zijn er 200 verschillende factoren. Sommige factoren zijn de technische factoren binnen een website. Dit betekent de laadtijd van een website, de navigatie en de duidelijkheid. Ook zijn er andere factoren, die misschien wat ingewikkelder liggen dan de technische factoren. Een van de belangrijkste factoren is content en natuurlijk linkbuilding. De content op je website moet relevant zijn voor je doelgroep en natuurlijk voor de zoekmachine van Google. Bij linkbuilding is dit nog belangrijker en moet de content relevant zijn voor op de website waarop het geplaatst wordt. Linkbuilding is een van de belangrijkste factoren en kan je website veel waarde geven in de ogen van Google.

Wat zijn de voordelen van zoekmachine optimalisatie?

De voordelen van zoekmachine optimalisatie zijn natuurlijk immens en daarom zijn er veel bedrijven die hier gebruik van maken. Iedereen zoekt via de zoekmachine van Google en door alles goed toe te passen, is de kans groot dat je meer bezoekers ontvangt. Dit betekent ook dat je in de meeste instanties meer klanten krijgt en dit zorgt voor meer omzet. Ook zijn de resultaten van SEO meetbaar en weet je altijd of het goed werkt, of juist niet. Een ander voordeel wat vaak als nadeel wordt gezien is dat je SEO makkelijk kunt uitbesteden.