Hoube trainingen

Wanneer is een bv rendabel?

Wanneer is een bv rendabel?

Geplaatst op

Het is een vaak gehoorde term, maar niet alle mensen weten precies wat deze inhoudt. En wanneer is het nu rendabel om voor een bv oprichten te kiezen? We nemen het met je door in deze blog. Lees snel verder, dan weet je wat je kunt doen met je bedrijf. Als je klaar bent met het lezen van deze blog, check dan ook nog even onze andere artikelen, daarin kun je van alles ontdekken. Blijf ons volgen, dan ben je steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zaken doen. 

Renderen met die handel!

Een bv is rendabel vanaf een winst van 150.000 euro per jaar. Hoewel, wanneer een onderneming veel risico neemt in haar bedrijfsvoering, bijvoorbeeld op fiscaal gebied, dan is een bv al eerder een goede keuze. Onder de genoemde winst is het niet rendabel een bv te op te richten. 

Verschil eenmanszaak en bv

Veel ondernemers beginnen klein en wel met een eenmanszaak (natuurlijke persoon voert hoofdelijk de eenmanszaak). Daarna kiezen ze, wanneer het bedrijf gegroeid is, vaak voor een bv als rechtspersoon. Waarom doen ze dit? Dit heeft te maken met de voordelen die komen kijken bij het voeren van een bv. We nemen ze even met je door. Je moet denken aan: 

  • Minder belasting
  • Niet hoofdelijk aansprakelijk bij schulden, privévermogen kan niet aangesproken worden door schuldeisers
  • De mogelijkheid om een holding op te richten, waarbij meerdere bv´s onder een moeder bv hangen. Met met de werkbv´s kun je handelen, risico nemen, terwijl je waardevolle activa als panden en kapitaal in de moederbv (holding) onderbrengt. Het voordeel hiervan is, dat wanneer een werkbv failliet gaat, de waardevolle activa niet door een curator verkocht kunnen worden. Die hebben dus met de werkbv niets van doen. Dit is een handige constructie die veel risico uit het ondernemersvak haalt. 
  • Het is ook een stuk makkelijker om kapitaal aan te trekken met een bv als rechtspersoon

Duidelijk dat veel ondernemers met een groeiend bedrijf hiervoor gaan!

Conclusie

Wanneer je gaat werken aan de groei van je bedrijf, dan is het belangrijk om ook eens na te denken over de vorm waarin je je bedrijf giet. Vanaf 150.000 euro winst is het belastingtechnisch gezien rendabel om een bv op te richten.

Gerelateerde berichten

Bouwkwaliteit

In de wereld van de bouw staan ​​we voor een overvloed aan keuzes als het gaat om materialen. Maar te midden van alle opties steekt één...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden