Hoube trainingen

Waarom kiezen voor plexiglas?

Waarom kiezen voor plexiglas?

Geplaatst op

Plexiglas kun je gebruiken voor meerdere doeleinden. Zo kun je het gebruiken voor de deur, je balkon of de vitrinekast in je woonkamer. Er zijn meerdere voordelen van plexiglas ten opzichte van normaal glas. Wil je weten wat plexiglas is, welke voordelen het heeft ten opzichte van glas en in welke vormen het beschikbaar is? Lees dan verder!

Wat is plexiglas?

Als we het over plexiglas hebben, dan bedoelen we polymethylmethacrylaat ook wel bekend als PMMA. Dit is een hele mond vol en je zult de scheikundige namen niet zo snel nodig hebben, maar toch kan het handig zijn om dit te weten. Het lijkt op normaal glas, maar heeft andere eigenschappen. Zo is het net als glas doorzichtig, maar plexiglas is veel lichter dan normaal glas. Het wordt voornamelijk gebruikt voor deuren, balkons of in sportkantines. 

Voordelen van plexiglas

De voordelen van plexiglas zetten we tegenover normaal glas, omdat het vaak als de vervanger van glas dient. Als eerste is het een stuk lichter dan normaal glas. Glas is twee keer zwaarder dan plexiglas. Dit betekent dus als je een balkon helemaal vol legt met plexiglas het de helft minder zwaar is. Als tweede is plexiglas 25 keer sterker dan normaal glas. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld het glas gebruikt in bijvoorbeeld kantines. Wanneer je zaalvoetbal wilt kijken in de kantine, dan wil je wel dat je veilig achter glas zit. Wanneer er normaal glas zou zitten, dan bestaat de mogelijkheid dat iemand zo hard schiet dat de bal door de ruit gaat. Met plexiglas is dit niet mogelijk, zelfs als iemand op zijn hardste schiet, gaat de bal er niet doorheen.

Plexiglas in verschillende vormen

Het kan natuurlijk mogelijk zijn dat je plexiglas op maat nodig hebt. Dan is het goed om te weten dat dit mogelijk is. Je kunt het bewerken door middel van een laser of je kunt het frezen. Doordat het op deze manier bewerkt kan worden zijn alle vormen mogelijk. Daarnaast kun je plexiglas ook lijmen. Dit moet gebeuren met speciale lijm. De lijm van de Action zal niet voldoende zijn om het te lijmen.

Gerelateerde berichten

Claim letselschade

Hoe ontstaat letselschade op het werk?

Er zijn verschillende manieren waarop je personeel op het werk letselschade kan oplopen. Dit is de reden waarom veel bedrijven die werken met...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden