Hoube trainingen

Waarom een elektrische heftruck?

Waarom een elektrische heftruck?

Geplaatst op

Wanneer je een elektrische heftruck overweegt is het handig om te weten wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Daarom beschrijven wij in deze blog wat deze zijn. Lees snel door!

De voordelen

Een elektrische heftruck kent veel voordelen en biedt ongeveer hetzelfde hefcapaciteit en hefhoogte als heftrucks met een verbrandingsmotor. Een van de voordelen van een elektrische heftruck is dat deze een stuk schoner en stiller is dan een heftruck op diesel of LPG. Er komen namelijk geen schadelijke uitlaatgassen vrij bij een elektrische heftruck. Dit maakt deze vorm van intern transport geschikt voor situaties als werken in een magazijn. Een elektrische heftruck wordt dan ook vaak gebruikt op plaatsen van luchtverversing niet of slecht mogelijk is. Ook worden ze gebruikt op plaatsen maar levensmiddelen of reuk en smaakgevoelige stoffen worden opgeslagen of verwerkt. Omdat er minder bewegende onderdelen in een elektrische motor zitten is een elektrische heftruck veel stiller. Doordat er minder beweegbare en slijtbare onderdelen in zitten, zorgt dit ervoor dat de kans dat de truck kapot gaat een stuk kleiner is. Hierdoor heb je minder onderhoudt, dit is lekker voor de portemonnee! De onderdelen die wel onderhoud nodig hebben zitten op toegankelijke plekken. Hierdoor is het onderhoud minder complex. 

De nadelen

Tijdens het laden produceert een elektrische heftruck gassen, namelijk waterstof en zuurstof, die gevaarlijk zijn in combinatie met vuur. Daarom wordt het ook afgeraden om de truck op te laden, op plaatsen waar openbaar vuur wordt gebruikt. Een ander nadeel is dat de truck moet worden opgeladen, bij een heftruck met de verbrandingsmotor kan je deze volgooien met benzine en je kan weer verder, maar met een elektrische motor duurt het even voordat deze weer is opgeladen. Wanneer je als bedrijf gewoon acht uur durende werkdagen hebt, is dit geen probleem, dan kan je hem namelijk na het werken gewoon opladen. Wanneer de truck 24 uur per dag nodig is, is dit natuurlijk niet ideaal. Wanneer je zo’n truck aanschaft moet je er rekening mee houden dat je een heftruck cursus hebt gevolgd en hebt afgerond. Zo kan je legaal van de truck gebruik maken.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden