Hoube trainingen

Voor welk soort vervoermiddel heb je een rijbewijs nodig?

Voor welk soort vervoermiddel heb je een rijbewijs nodig?

Geplaatst op

De meeste mensen zijn wel in het bezit van een autorijbewijs. Men gebruikt de auto vaak voor woon-werkverkeer maar zo nu en dan ook voor het transporteren van goederen. Een goed voorbeeld hiervan is een verhuizing. In dergelijke gevallen is het natuurlijk verstandig om een busje te huren of om een aanhangwagen te huren. Maar het is ook belangrijk om te weten of jij met je huidige rijbewijs wel een dergelijk transport mag uitvoeren. Om daar wat meer informatie over de kunnen geven, hebben we deze blog voor je opgesteld in de vorm van transport tijdens de verhuizing.

Een verhuisbus besturen

Verhuisbusjes zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. Ook het gewicht kan, zeker wanneer je rekening houdt met de meubelen en goederen die je wil vervoeren tijdens deze verhuizing, invloed hebben op of jij hiermee de weg op mag of niet. Of je namelijk met een bepaalde bus kunt rijden, Hangt af van verschillende factoren waaronder ook het gewicht voor en na het inladen. Gelukkig kun je op de website van de verhuurder van de verhuisbus vaak al snel te weten komen of je met je huidige rijbewijs de weg op kunt. Als je dan toch nog twijfelt, dan kun je natuurlijk ook nog direct bij de verhuurder navragen hoe het zit.

Ben je op zoek naar  een geschikte verhuisbus voor jouw verhuizing, neem dan contact op met Bert Jonk autoverhuur. Je kunt namelijk een goedkoop busje huren bij Bert Jonk

Een auto besturen met aanhangwagen

Het kan ook zijn dat je gaat verhuizen en niet per se heel veel spullen om te transporteren hebt. In dat geval kan een aanhanger vaak genoeg zijn om de verhuizing te kunnen voltooien. Ook voor aanhangwagens gelden er verschillende criteria waaraan je moet voldoen om hiermee de weg op te mogen. Ook in dit geval is het weer gerelateerd aan het gewicht en aan de lengte van de aanhangwagen. Heb je een relatief kleine aanhangwagen die niet al te zwaar is, dan bestaat er een goede kans dat je hier gewoon met je gebruikelijke rijbewijs mee de weg op mag. 

Gerelateerde berichten

Bouwkwaliteit

In de wereld van de bouw staan ​​we voor een overvloed aan keuzes als het gaat om materialen. Maar te midden van alle opties steekt één...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden