Hoube trainingen

Vloersystemen voor in een bedrijf

Vloersystemen voor in een bedrijf

Geplaatst op

Een gietvloer laten plaatsen in je bedrijf is altijd een goed idee! Gietvloeren hebben veel voordelen zo zijn ze gemakkelijk in onderhoud, duurzaam en hygiënisch. Welke soort gietvloer je het beste neemt voor je bedrijf hangt af van de kenmerken die je wenst in een vloer. 

Gietvloeren zijn vloeren zonder naden, groeven of scheuren. Dit zorgt ervoor dat ze waterdicht zijn. Esthetisch laat de vloer de ruimte groter ogen en zorgt het voor een strakke en unieke uitstraling. Hierdoor creëren de vloeren een industriële look. De twee meest gekozen gietvloeren in bedrijven zijn de epoxy en de polyurethaan gietvloer. Epoxy vloeren worden vaak gebruikt in ziekenhuizen, industriële omgevingen, garages en andere ruimtes waar er gewerkt wordt met zware machines. Epoxy vloeren kunnen heel wat verdragen zonder dat er krassen opkomen. Daarbij is de epoxy vloer bestand tegen chemicaliën, zuren en andere bijtende stoffen.

Polyurethaan gietvloer is zachter dan de epoxy gietvloer. Deze vloer kan dus minder goed tegen zware machines en bijtende stoffen. Als deze vloer in dergelijke ruimtes wordt gebruikt, zal de vloer na verloop van tijd scheuren vertonen. De polyurethaan vloer is perfect voor kantoren en woningen. Een moderne betonlook vloer is ook een goed idee.

De troffelvloer heeft veel weg van een gietvloer, maar is dat niet. De troffelvloer bestaat uit kleine korreltjes die verbonden zijn door epoxyhars. Deze combinatie zorgt voor een sterke en goed te reinigen vloer. Daarom is de deze vloer een populaire keuze voor openbare gelegenheden, toiletten en horeca. Ook deze vloer kan tegen chemicaliën.

De gietvloeren en de troffelvloer zijn dunne vloeren waardoor deze goed te combineren zijn met vloerverwarming. Elke vloer kan je aanpassen aan je eigen smaak en voorkeur voor het bedrijf. Bij de gietvloeren heb je keuze uit vele kleuren en bij de troffelvloer kun je tussen verschillende kleuren kiezen, de korrelgrootte en de afwerking. Zo is de vloer altijd afgestemd op je interieur. Een extra pluspunt is dat deze vloeren geluiddempend zijn. Op die manier heb je minder snel last van te veel lawaai in je bedrijf.

Gerelateerde berichten

Bouwkwaliteit

In de wereld van de bouw staan ​​we voor een overvloed aan keuzes als het gaat om materialen. Maar te midden van alle opties steekt één...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden