We hebben een druk leven, maar ondanks dat vinden we het belangrijk om een goed gestylde outfit te hebben. Sokken hebben niet persé een super goed imago, maar kan de outfit op een creatieve manier afmaken. Maar hoe doe je dit zonder dat je benen er stomp uitzien? Of dat het eruit ziet als zo een typische man die sandalen met witte sokken draagt? Lees hieronder onze style tips. 

Enkelsokken

Enkelsokken zijn de perfecte sok als je juist geen zin hebt om je sokken te showen. Mocht je wel zin hebben om je sokken te laten zien, doe is gek en draag een elegant doorschijnende enkel sok in een mooie open hak of sandaal. 

Ga je liever voor een stoerdere look? Draag dan bijvoorbeeld een chique zwarte blazer gecombineerd met een denimrok, old-school sneakers en sportsokken. Let erop dat je je sportsokken tot je enkels draagt. 

Halflange sokken

Halflange sokken zijn sokken die net boven je enkels uitkomen. Mocht je een gewaagde outfit willen hebben waarbij je je halflange sokken kunt zien, ga dan voor een midi-rok en show die sokken! Hier kun je zelf de keuze maken tussen een open hak of juist een sneaker. Wil je je outfit nog meer op pimpen? Probeer dan eens sokken met een grafische afbeelding of tekst. 

Lange sokken 

Met lange sokken kun je veel variëren. Je kunt ze helemaal optrekken, of juist nonchalant op je enkels laten hangen. Als je lange opgetrokken sokken draagt zorg er dan voor om sokken aan te doen in de kleur van je t-shirt. Heb je een blauw shirt aan? Doe dan ook blauwe sokken aan. Let er wel op dat deze blauw kleuren wel met elkaar overeen moeten komen. Door je sokken af te stemmen aan de kleur van je shirt, voorkom je de echte kostschool vibe. 
Helemaal geïnspireerd geraakt en dringend op zoek naar leuke sokken? Bekijk sokkendirect.nl. Hier zijn bijvoorbeeld hippe levi’s sokken te vinden.