Wil je je Nederlandse vaardigheden verbeteren? Of wil je je Engels graag verbeteren? In Nederland worden er ontzettend veel taalcursussen aangeboden. Het is een mogelijkheid om in een gezamenlijke klas een bepaalde taal te verbeteren, maar tegenwoordig is het volgen van een online cursus ook heel normaal. In dit artikel geven we je informatie over drie interessante cursussen die de moeite waard zijn om te volgen. 

Summer school

Ben je student? Of wil je binnenkort aan een studie beginnen? Om je Nederlands of Engels op te krikken, bestaan er speciale summer schools. De naam zegt het al, maar tijdens deze cursus volg je in de zomerperiode één tot zes weken school. De taalcursussen vinden plaats in de maanden juli en augustus en zullen je aan niets ontbreken. Er wordt voor huisvesting gezorgd en sociale activiteiten worden geregeld. Het is een goede mogelijkheid om de Nederlandse of Engelse taal in korte tijd onder de knie te krijgen en tegelijkertijd ook vrienden te maken. 

Cambridge Engels

Wil je je Engels naar een hoger niveau tillen? Of ga je binnenkort in het buitenland werken en wordt er een Engels certificaat van je gevraagd? Tijdens de cursus Cambridge Engels ontwikkel je je Engelse vaardigheden met een internationaal erkende methode. Er zijn verschillende cursussen Cambridge Engels. Zo is er een variant waarbij je je voorbereid op het examen, maar er is ook een mogelijkheid om een advanced cursus te volgen. Dit is perfect voor de mensen die al een gevorderd niveau Engels spreken, maar hun spreek- en/of schrijfvaardigheid nog net iets meer willen ontwikkelen.

Wervend schrijven

Is Nederlands je moedertaal? Dan denk je misschien dat het niet nodig is om een cursus Nederlands te volgen. Er zijn echter interessante Nederlandse cursussen die je kunnen helpen om een specifiek doel te bereiken. Zo biedt Babel bijvoorbeeld een cursus wervend schrijven aan. Tijdens het lesprogramma zul je je schrijfvaardigheid verbeteren en leer je om een eigen schrijfstijl te ontwikkelen. Daarnaast leer je aantrekkelijke en overtuigende teksten schrijven en deze vaardigheden kun je vervolgens tijdens je werkzaamheden toepassen.