Hoube trainingen

Overzicht van gratis e-mailprogramma’s

Overzicht van gratis e-mailprogramma’s

Geplaatst op

Tegenwoordig communiceren we bijna allemaal via e-mail. Er zijn dan ook ontzettend veel e-maildiensten die je kosteloos kunt gebruiken. Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welk programma je moet kiezen? Geloof me, je bent echt niet de enige. Om je een eindje op weg te helpen, zetten we een aantal gratis e-mailprogramma’s voor je op een rij. Zo is niet alleen Outlook erg populair, maar kun je ook voor het bekende Gmail kiezen. 

Verschillende programma’s

Zoals we net al aan hebben gegeven, zijn er heel veel verschillende e-mailprogramma’s en ze lijken ook nog eens erg op elkaar. Je kunt met alle diensten mails versturen en ontvangen. Op dit gebied werken alle diensten hetzelfde, maar ze verschillen wel in vormgeving en gebruik. Bij sommige programma’s ben je afhankelijk van een provider. Denk hierbij aan een standaard programma mail op je Windows 10 laptop. Hier kun je een gehele nieuwe mail op aanmaken, maar ook inloggen met e-mailadressen van zogenaamde webmails. 

Webmaildiensten

Je kunt gebruik maken van een e-mailprogramma van je internetprovider. Denk hierbij aan Ziggo of Telfort webmail. Als je internet of glasvezel hebt bij een bepaald bedrijf, krijg je hier in veel gevallen een e-mailaccount bij. Hier zitten gegevens als je inlognaam, wachtwoord en de naam van de server bij. Je kunt vervolgens gemakkelijk inloggen op Telenet, Telfort of bij een andere provider. Wil je niet afhankelijk zijn van je provider? Dan kun je een account aanmaken bij een webmaildienst als Outlook of Gmail.

Outlook en Gmail

Je hebt vast en zeker wel eens van Outlook.com en Gmail gehoord. Dit zijn namelijk de populairste webmaildiensten van Nederland. Outlook is de e-maildienst van Microsoft. Misschien ken je Hotmail zelfs nog wel? Dit programma is namelijk een aantal keer van naam veranderd. Je kunt met je account meerdere Microsoft e-mailadressen beheren. Het is ook mogelijk om mailadressen van andere webmails toe te voegen. Gmail is de maildienst van Google. Als je een account hebt aangemaakt, kun je je Gmail-adres voor meerdere Google-diensten gebruiken. Denk hierbij aan Google Drive of de kalender.

Gerelateerde berichten

Hoe vind je gemakkelijk de baan die bij je past?

Snel een baan vinden klinkt als een moeilijk proces. Voor sommige mensen kan het zelfs tot vier weken of langer duren. Veel werkzoekenden die op zoek...

Lees meer

Meerdere computertrainingen volgen en het nut hiervan?

Computers zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, of we ze nu gebruiken voor werk, studie of persoonlijke doeleinden. Omdat de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden