Op een beurs staan kan mooie resultaten opleveren voor je bedrijf. Maar tegenwoordig is het opbouwen van een beursstand niet meer uitdagingen. Welke dat zijn en hoe je ze kunt overwinnen, lees je in deze blog.

Transport

Wanneer je naar een beurs gaat, moet je soms naar de andere kant van het land of zelfs naar een ander land. Een van de dingen die je moet uitzoeken is dus hoe je zo eenvoudig en betaalbaar mogelijk het transport maakt. Dit proces houdt veel meer in dan het bekijken van de verschillende transportmogelijkheden. Het begint met slim nadenken over de manier waarop jouw stand is opgebouwd en over hoe je die onderdelen kunt vervoeren. Zo kunnen modulaire opstellingen bijvoorbeeld vlakker verpakt worden, zodat ze minder ruimte in beslag nemen.

Korte bouwtijden

De tijd die je krijgt om je stand op te bouwen, wordt steeds korter. Waar je ooit een week de tijd had om een beursstand op te zetten, heb je nu misschien maar twee dagen de tijd om een beursstand op te zetten. Gebruik daarom indien mogelijk eenvoudig te monteren modulaire materialen om tijd te besparen.

Duurzaam ontwerp

Het is belangrijker dan ooit dat bedrijven kijken hoe ze duurzamer kunnen werken en veel bedrijven houden zich daar dan ook mee bezig. Probeer bijvoorbeeld zo min mogelijk materialen te gebruiken, zodat je de transportkosten verlaagt en daarmee meteen iets duurzamer bezig bent. Kijk ook naar het materiaal van de beursstand, zorg dat het van recyclebaar materiaal is.

Bewaren van de stand

Tegenwoordig geven veel bedrijven de voorkeur aan herbruikbare beursstands boven wegwerpstands. Zowel om financiële- als om milieuredenen. Veel bedrijven hebben echter niet de opslag- of transportmogelijkheden om hun stand ergens te bewaren. Een oplossing is door een ruimte in uw pand beschikbaar te stellen voor de stand of om een opslagruimte te huren.