Studenten hebben device nodig om te kunnen studeren. Dat kan een minilaptop zijn of een gewone laptop. Voor sommige studies voldoet een iPad 2 uitstekend en anderen hebben de power van een MacBook Air nodig. De aanschaf van zo’n device is in financieel opzicht soms een probleem. Je bent voor een gewone laptop of tablet al gauw een paar honderd euro kwijt en een MacBook Air kost zelfs tegen de 1.500 euro. Als student kun je echter ook een laptop of een MacBook Air huren. Dat kost maar een paar tientjes in de maand.

Voorwaarden om een MacBook Air te huren

De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor de huur van een MacBook Air bij de Studenten laptop Centrale is dat je student bent. Als je nog geen 18 jaar bent moet je de aanvraag via je ouders laten lopen. Andere voorwaarden zijn dat je een borg betaalt van 75 euro, dat je maandelijks de huur voldoet en dat je de MacBook Air verzekert. Dat kost ongeveer 1 euro per maand. Je mag het apparaat huren zolang je student bent. Als je stopt met de studie of een diploma hebt gehaald moet je het apparaat weer inleveren.

Eenvoudige devices huren

Bij de Studenten Laptop Centrale zijn ook minder kostbare apparaten te huur. Een mini laptop of een gewone studenten PC zijn veel goedkoper wat betreft de huurprijs. Een mini laptop kost 13 euro in de maand en een standaard studenten laptop is iets duurder met een bedrag van 22 euro in de maand. Dan krijg je een laptop met een 13,3 inch scherm, een Intel core i5 processor, minimaal 4 GB RAM en een 128 GB SSD opslag. Uiteraard heb je de beschikking over een draadloos netwerk. De laptop werkt met Windows 10. Bij de laptop wordt ook een laptoptas meegeleverd. Je kunt dus meteen aan het werk. Zo’n laptop is prima geschikt voor alle dagelijkse werkzaamheden op een hogeschool of universiteit.

De laptop kopen

Het prettige van het huren van een laptop is, dat je altijd hulp kunt vragen als er storingen in het apparaat optreden of als er schade is ontstaan. Maar als je een huurachterstand opbouwt heb je een probleem. In het ergste geval word je verplicht om het apparaat te kopen plus dat je de huurachterstand moet betalen. De Studenten Laptop Centrale schakelt voor het invorderen van financiële achterstanden een incassobureau in.