Hoube trainingen

Je specialiseren in digitale nalatenschap

Je specialiseren in digitale nalatenschap

Geplaatst op

We willen allemaal graag iets doen wat we leuk vinden. Ook willen we vaak iets toevoegen aan de maatschappij en mensen helpen. Als dit kan en je er ook nog eens je brood mee kunt verdienen, is dat ideaal. Jezelf specialiseren in digitale nalatenschap stelt je hiermee wel toe in staat. Je zult hier dan wel het een en ander voor moeten doen. In deze blog lees je daar alles over.

Wat is digitale nalatenschap?

Digitale nalatenschap is eigenlijk alles omtrent digitale erfenissen. Vaak wanneer een dierbare overlijdt, wordt er niet aan gedacht dat diegene ook nog allemaal bestanden en accounts heeft. Afhankelijk van het testament dat is opgesteld, kunnen mensen hier ook nog recht op hebben naast de andere bezittingen. De financiële en/of emotionele waarde hiervan kan groot zijn. Als mensen recht hebben op een digitale nalatenschap, willen zie hier natuurlijk ook bij kunnen komen. 

Wat doe jij als specialist in digitale nalatenschap?

Als specialist in digitale nalatenschap stel jij de mensen die recht hebben op deze erfenis, in staat om bij de erfenis te komen. Tablets, telefoons, laptops en accounts zijn vrijwel altijd beschermd met één, en soms met meerdere wachtwoorden. Een erfgenaam kan hier dus lastig bij. Jij zorgt er als specialist in digitale nalatenschap voor dat de gegevens beschikbaar komen voor de rechtmatige erfgena(a)m(en). Dit alles gebeurt op een juridisch en ethisch verantwoorde manier. Het gehele proces moet dus wel voldoen aan allerlei regelgevingen. Ook omtrent privacy dient er het een en ander te gebeuren; complexe business cases dus! Hoe specialiseer je je hierin? 

Veel aspecten van het werkveld

Het is goed om te vermelden dat jij als specialist in digitale nalatenschap vele aspecten van het werkveld kunt, en soms moet, beoefenen. Zo zijn er mensen nodig die heel handig zijn met computers om bij de wachtwoorden te komen, maar ook zijn er juristen nodig. Alles moet gebeuren met de nieuwste snufjes op het gebied van techniek, maar ook van het recht. Zoals je weet moeten alle procedures volgens de laatste regelgeving op het gebied van privacy en erfrecht gaan, hier moet iemand voor zorgen! Er liggen dus op elk werkveld kansen in de digitale nalatenschap.

Gerelateerde berichten

Bouwkwaliteit

In de wereld van de bouw staan ​​we voor een overvloed aan keuzes als het gaat om materialen. Maar te midden van alle opties steekt één...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden