Hoube trainingen

Is het mogelijk om je kind te onterven?

Is het mogelijk om je kind te onterven?

Geplaatst op

Het is fijn als je in je leven genoeg geld hebt verdiend om een mooie erfenis na te laten aan je familie. Wanneer je weet dat je geld nagelaten gaat worden aan je naasten, is het van belang om een goed testament op te laten stellen. In een testament staat vastgelegd aan wie de erfenis wordt nagelaten wanneer jij bent overleden. Het is slim om je testament al op relatief jonge leeftijd op te stellen. Ook al is de kans dat je plotseling overlijdt erg klein, je kunt toch maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Bovendien kun je je testament altijd nog laten aanpassen wanneer je van gedachten bent veranderd.  

Een erfenis moet goed geregeld worden 

Een erfenis kan in sommige families voor veel onenigheid zorgen. Daarom is het van belang dat je jouw testament op een goede en duidelijke manier vastlegt. Dit kan een groot deel van de discussie over wie de rechtmatige erfgenaam is wegnemen. Wie degene is die het geld ontvangt staat immers al vast door de informatie die in het testament staat. Daarom is het voor iedereen van belang om een duidelijk testament op te laten stellen. Als je dit niet voor jezelf doet, kun je het in ieder geval doen voor de rest van je familie. Je bespaart hen een hoop moeite en discussie door je geld te verdelen zoals jij het zou willen verdelen. Op die manier maak je de kans op een ruzie na jouw overlijden een stuk kleiner.  

Je kind onterven is pijnlijk maar soms noodzakekelijk 

Het schrijven van een testament is niet altijd leuk. Soms willen mensen bijvoorbeeld aanpassingen doen aan hun testament omdat zij onenigheid hebben gehad met een familielid. Normaal gesproken wordt een erfenis automatisch verdeeld over de kinderen en de partner van de overledene. Daarom denken veel mensen dat het onmogelijk is om je kind te onterven. Hier zit een kern van waarheid in aangezien je tot 2003 ook niet in staat was om je kind te onterven. In dat jaar werd het nieuwe erfrecht ingevoerd. Dat heeft er voor gezorgd dat het mogelijk is om je kind te onterven. Toch betekent dat niet dat je kind helemaal geen geld meer krijgt wanneer jij overlijdt. Volgens de wet heeft je kind nog steeds recht op een legitieme portie.  

Hoe kun je een testament opstellen? 

Als je van plan bent om een testament op te stellen, is het van belang om dit allemaal op de officiële manier te doen. Wanneer je dit niet doet, zal het testament volgens de wet niet geldig zijn. Daarom is het van belang om je testament op te stellen samen met een notaris. Het is fijn om een notaris te zoeken die bij jou in de buurt gevestigd is. Dat is handig aangezien je dan nooit ver hoeft te rijden voor een bezoek aan je notaris. Daarom is het voor mensen die in Arnhem wonen slim om op zoek te gaan naar een notaris Arnhem.  

Gerelateerde berichten

Hoe vind je gemakkelijk de baan die bij je past?

Snel een baan vinden klinkt als een moeilijk proces. Voor sommige mensen kan het zelfs tot vier weken of langer duren. Veel werkzoekenden die op zoek...

Lees meer

Meerdere computertrainingen volgen en het nut hiervan?

Computers zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, of we ze nu gebruiken voor werk, studie of persoonlijke doeleinden. Omdat de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden