Hoube trainingen

Hoe presteer je na een scheiding?

Hoe presteer je na een scheiding?

Geplaatst op

Een echtscheiding kan veel emoties oproepen. Een scheiding gaat vaak samen met emotionele uitputting en opgestapelde gevoelens. Maar als je niet goed omgaat met de stress en negatieve emoties, kunnen de gevolgen je op verschillende manieren gaan beïnvloeden. Ook op het werk kan dit zijn tol eisen. Na een scheiding is het belangrijk om emotioneel sterk en gezond te blijven. In deze blog lees je hoe je dat doet.

Blijft lichamelijk fit

Blijf zo actief mogelijk door regelmatig te sporten. Lichamelijke activiteiten kunnen helpen om je emoties te stabiliseren. Sporten helpt bij het verlichten van spanning, woede en angst. Lichaamsbeweging kan je kalmeren omdat het de niveaus van stresshormonen van het lichaam, adrenaline en cortisol worden verlaagd. Sporten wordt zelfs met succes gebruikt tegen depressies en angststoornissen, dus ga aan de slag!

Besteed aandacht en emotionele behoeften

Zoek steun bij familie of vrienden waarmee je kunt praten, ga op zoek naar een steungroep of  praat met een therapeut. Bij problemen kun je ook contact opnemen met mediator Nijmegen. Neem de tijd om na te denken en je emoties te verwerken, het opkroppen van emoties werkt namelijk averechts. In eerste instantie zul je je misschien goed voelen door de vervelende gedachten weg te duwen, maar op lange termijn ga je je alleen maar slechter voelen.

Doe dingen die je leuk vindt

Lees een goed boek, rust voldoende, neem een warm bad, ontwikkel een nieuwe hobby, eet gezond en omring jezelf met positieve mensen. Doe je best om een gezonde levensstijl te leiden. Het is nu heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Laat emoties toe

Het is normaal dat we verschillende emoties voelen. Wat we doen met de emoties die we voelen, speelt een grote rol in de kwaliteit van ons leven. Vermijd zaken zoals drinken of zelfmedicatie wanneer je probeert met mindere gevoelens om te gaan. Laat jezelf in plaats daarvan voelen. Als je jezelf eenmaal door het rouwproces hebt laten gaan, is het makkelijker om verder te gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden