Trainingen zijn een leerzame weg naar nieuwe vaardigheden. In de blog nemen we er een aantal met je door. Lees snel verder en kijk wat je zelf zou willen leren. Er is van alles wat je kunt doen op zakelijk en persoonlijk vlak. Deze twee overlappen elkaar. Ontdek hoe het werkt!

Waarom zijn trainingen handig?

Er zijn een aantal redenen waarom trainingen leuk en leerzaam kunnen zijn. Niemand is namelijk perfect en dat maakt dat op sommige vlakken training best wel handig kan zijn. Een training vergroot je vaardigheden, maar daarvoor zul je zelfkennis krijgen. Want je leert waar je wel en niet goed in bent. Kom je er achter wat er niet goed gaat, dan kun je dit punt aanpakken. Trainingen zijn daar heel goed voor.

Wat is belangrijk bij een training?

Het is altijd slim om een helder doel te formuleren dat gehaald kan worden. Je moet nooit een te hoog doel na willen streven, want het is supermoeilijk, onmogelijk of onverantwoord om het te halen. Een langzamere ontwikkeling is een stuk beter, want dan kun je daar ook in groeien. Denk bijvoorbeeld aan leiderschapsvaardigheden, maar hetzelfde geld voor lichamelijke training.

Verdiep je in de training die je gaat doen

Het is goed om praktisch bezig te zijn, maar weet je ook waarom je het doet? Het is goed om te weten wat je doet, daarvoor kun je boeken of ander materiaal lezen. Achtergrondkennis maakt het inzichtelijk waarom trainingen gaan zoals ze gaan.

Zoek een motivator

Tijdens een training moet je opzoek gaan naar een motivator. Dat kan een trainingspartner zijn, maar ook een persoon die als sporter aan de top staat (het een sluit het ander niet uit natuurlijk). Dat is dan een staat om uiteindelijk te bereiken. Durf te dromen, maar begin zo nodig klein.

Conclusie

Even een resume om de zaken op een rij te houden:

  • Kijk wat je kan
  • Maak een plan
  • Lees over het waarom
  • Zet een punt op de horizon. Zoek iets waar je naar kunt streven

Veel plezier met trainen.