Hoube trainingen

Hoe herken je een goede dagvoorzitter?

Hoe herken je een goede dagvoorzitter?

Geplaatst op

Steeds vaker worden dagvoorzitters geboekt voor evenementen. Een dagvoorzitter is de leider van je evenement. De dagvoorzitter introduceert andere sprekers, houdt het gesprek gaande en voegt een bepaalde energie en beleving toe aan je evenement. Maar wanneer weet je of een dagvoorzitter past bij jouw evenement? Hoe onderscheidt een goede dagvoorzitter zich van andere dagvoorzitters? En wanneer kies je voor een dagvoorzitter? In deze blog lees je waar je een goede dagvoorzitter aan kunt herkennen. 

Energiek

Een goede dagvoorzitter is de leider van je evenement. Door energiek te zijn kan de dagvoorzitter de bezoekers van het evenement enthousiasmeren en motiveren. Een dagvoorzitter die enthousiast is en een onderwerp pakkend kan introduceren vergroot onder het publiek de bereidheid om zich te mengen in het gesprek. Een enthousiaste en energieke dagvoorzitter krijgt meer uit zijn publiek dan een dagvoorzitter die erg gesloten en niet energiek is. 

Kritisch en eerlijk

Een goede dagvoorzitter is kritisch waar nodig en durft eerlijk te zijn. Wanneer een dagvoorzitter dit doet dan kan deze het evenement naar een hoger niveau tillen. Door kritisch te zijn kan een dagvoorzitter bezoekers van een evenement motiveren om vanuit andere perspectieven naar een bepaald onderwerp te kijken. Hierdoor gaan bezoekers anders aankijken tegen of denken over een bepaald onderwerp. Misschien gaan bezoekers van een evenement wel anders aankijken tegen duurzaamheid als de dagvoorzitter kritisch is over hun gedrag. 

Houdt het gesprek gaande

Een goede dagvoorzitter houdt het gesprek gaande tijdens een evenement. De volgende vraag is: hoe houdt een goede dagvoorzitter het gesprek dan gaande? De dagvoorzitter kan tussendoor vragen stellen. Hierdoor kan een gesprek meer de diepte in gaan of kan juist een ander onderwerp worden aangesneden. Ook motiveert een goede dagvoorzitter mensen om hun zegje te doen. Door humor te gebruiken, enthousiast te zijn, maar ook kritisch op de juiste moment kan de dagvoorzitter het gesprek sturen. Speakers Academy is een bureau wat samenwerkt met de beste dagvoorzitters welke een evenement naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden