Hoube trainingen

Heftruckchauffeur worden, maar op welke truck?

heftruckcertificaat

Heftruckchauffeur worden, maar op welke truck?

Geplaatst op

Als je zware ladingen moet verplaatsen in een magazijn, op een bouwplaats of in een opslag, dan is een heftruck onmisbaar. Er zijn echter veel heftrucks om uit te kiezen, daarom kan het moeilijk zijn om te bepalen voor welke truck je een certificaat wilt halen. Daarnaast heeft je werkgever natuurlijk ook invloed op je keuze: op welke trucks is personeel nodig? In dit artikel leggen we de voordelen van de verschillende soorten heftrucks uit die je helpen om jouw keuze makkelijker te maken en waarmee je jouw werkgever kunt overtuigen.

Reachtrucks

Reachtrucks staan bekend om hun grote hefhoogte, waardoor ze ideaal zijn in elk magazijn of elke opslag met hoge palletstellingen. Deze trucks worden veelal in twee varianten gebruikt: trucks die één pallet kunnen vervoeren en trucks die meerdere pallets tegelijk kunnen verplaatsen.

Heftrucks met contragewicht

Heftrucks met contragewicht zijn de meest gebruikte heftrucks in magazijnen en winkels. Soms worden ze ook buiten gebruikt, mits dat stabiele, vlakke oppervlakken zijn. Ze zijn eenvoudig te bedienen en hebben dubbele vorken aan de voorzijde van de truck die de ladingen heffen en vervoeren.

Ruwterrein heftrucks

Voor de buitenbouw, voor onverharde wegen en op ander moeilijk begaanbaar terrein is een ruwterrein heftruck ideaal. Hij heeft opblaasbare banden met een dikker profiel, waardoor stabiliteit op oneffen ondergrond mogelijk is. Door de krachtigere motor zijn hogere snelheden te bereiken en kan het beter wenden en keren, waardoor hij robuuster en duurzamer is.

Zijladers

Zijladers zijn ideaal voor het werken in smalle gangen. Dit komt omdat de vorken aan de zijkant van de heftruck gemonteerd zijn en brede of lange ladingen kunnen oppakken die met eenvoudige heftrucks lastig of ontoegankelijk zijn.

Verreikers

Heftrucks met verreiker zijn ideaal voor gebruik in de landbouw en in de industrie waar een hoge hijshoogte vereist is. Door de grote kraan waar de vorken aan bevestigd zijn, worden ze vaak gezien als kleine kranen in plaats van heftrucks. Met verreikers is werk op hoogte te voltooien dat met normale heftrucks niet gedaan kan worden.

Pomp- en palletwagens

Pomp- en palletwagens worden het meest gebruikt om pallets eenvoudig te vervoeren. Deze wagens hebben vorken die onder de pallet schuiven en een hydraulische krik gebruiken om de lading van de grond te tillen.

Heftruck besturen

Welk heftruck je ook moet besturen tijdens je werk, het is essentieel dat je een grondige en goede opleiding krijgt om ervoor te zorgen dat je deze veilig en effectief kunt bedienen en onderhouden. Neem daarom altijd contact op met een professionele en ervaren organisatie die opleidingen op maat maakt voor heftruckcertificaten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden