Hoube trainingen

Groei stimuleren binnen een organisatie

Groei stimuleren binnen een organisatie

Geplaatst op

Als organisatie wil je altijd groeien en beter worden. Maar toch doet niet elke organisatie dit, niet omdat ze dat niet willen, ze weten gewoon niet hoe. Wij denken dat het belangrijkste onderdeel van een groeiende organisatie de leiding is. Wordt er gestreefd en gewerkt naar groei of wordt er genoegen genomen met tevredenheid? In dit artikel gaan we kijken hoe je groei inspireert en stimuleert.

Missie en visie

Het is belangrijk dat de organisatie ergens voor staat. Een groter beeld dan “wij maken x” Waarom maken jullie dat product, wat is het doel daarvan? Een schoner milieu, een gezonder leven, veiliger verkeer? Wat het ook is, er wordt iets gedaan met een reden. Een reden die dieper is dan omzet genereren. Zo staan mensen achter jouw merk, zowel werknemers als klanten. Zorg dus voor een inspirerende missie en visie die de organisatie drijft.

Verandering

Om te groeien moet je veranderen. Wanneer je hetzelfde blijft doen, kan je ook dezelfde resultaten verwachten. Soms moet een organisatie dus in het diepe springen en risico’s aangaan. Dit hoeven geen drastische veranderingen te zijn waarbij je heel het model omgooit, dat is wel heel riskant. Gewoon wat kleine bochtjes links en rechts om te kijken wat andere manieren zijn om problemen op te lossen, je weet nooit wat je tegenkomt. Zorg dat er genoeg creativiteit in het team zit zodat er voortdurend nieuwe ideeën op worden gegooid en uitgeprobeerd. Een andere manier van nieuwe ideeën opdoen is natuurlijk een kijkje nemen bij de concurrent.

Leiding geven aan verandering

Een organisatie die verandering doormaakt vereist een leider die weet hoe hij of zij daarmee om moet gaan. Het is namelijk niet voor iedereen makkelijk om te veranderen van werkwijze. Een leider moet anderen hierin mee kunnen nemen en stimuleren. Niet alleen dat, maar zoals eerder genoemd moet de verandering ook gestimuleerd worden in de vorm van creativiteit. Werknemers moeten weten bij wie ze hun ideeën kunnen aangeven en bij wie ze langs kunnen komen om vragen te stellen. Om goed leiding te kunnen geven aan verandering raden wij aan om een cursus of training te volgen.  Cursussen voor leidinggeven zijn altijd goede manieren om jezelf te ontwikkelen en een organisatie naar een hoger niveau te tillen. Een voorbeeld van een training die perfect aansluit op dit onderwerp is een training leidinggeven aan verandering van Anker & Kompas. Kijk eens verder op hun website als je meer interesse hebt in trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

Conclusie

Om een organisatie te laten groeien is verandering vereist. Niet altijd drastisch maar kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. Om dit in goede banen te leiden is de juiste leiding vereist. Zorg voor een leider die hiermee om kan gaan. Het volgen van een training kan je klaarstomen om in deze leidinggevende schoenen te stappen.

Gerelateerde berichten

Bouwkwaliteit

In de wereld van de bouw staan ​​we voor een overvloed aan keuzes als het gaat om materialen. Maar te midden van alle opties steekt één...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden