Werknemers zijn een groot onderdeel van ieder bedrijf en kunnen de sfeer maken of kraken. Met de juiste werknemers zorg je ervoor dat het bedrijf winstgevend wordt, maar de verkeerde werknemers kunnen ervoor zorgen dat het een rommeltje wordt. Het vinden van de juiste werknemers is voor vrijwel ieder bedrijf een enorme uitdaging. Hoe pak je dit aan? Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je aan de slag kunt met deze zoektocht!

Een bureau inschakelen

Het inschakelen van een bureau is een slimme zet als je vacatures open hebt staan die lastig te vervullen zijn. Een bureau zoals Maes & Lunau gaat dan voor je aan de slag om geschikte kandidaten te vinden en neemt dit complete proces voor je uit handen. Zo hebben jouw huidige werknemers tijd over om andere taken op te pakken. Dit soort bureau’s kunnen diverse onderdelen van het proces van werving overnemen en verlichten. Door het inschakelen van Maes & Lunau ben je ervan verzekerd dat je de juiste werknemers binnenhaalt.

Extra’s voor medewerkers

Door medewerkers iets extra te bieden zoals cursussen, trainingen of zelfs complete opleidingen trek je medewerkers aan die willen doorgroeien. Vaak zijn deze medewerkers ontzettend enthousiast en kun je er van op aan dat zij meer willen leren binnen de organisatie. Om te voorkomen dat deze medewerkers na enige tijd alweer vertrekken, kun je in het contract opnemen dat zij de training of cursus binnen een X aantal jaar terug betalen als zij voortijdig stoppen met hun baan.

Zoek in je eigen netwerk

Vergeet vooral je eigen netwerk niet als het gaat om een soortgelijke functie die jij uitvoert. Door een mededeling op LinkedIn te plaatsen kun je vaak al veel verschillende soorten potentiële kandidaten vinden. Ook kun je vragen of je huidige werknemers een geschikte kandidaat kennen die de openstaande functie kan vervullen. Je kunt dit eventueel belonen met een bonus of een gratis training die zij dan kunnen volgen! Ben je op zoek naar iemand in een executive functie? Dan is het uitvoeren van een executive search vaak een slimme stap. Het vinden van een geschikte kandidaat voor een executive functie is namelijk een lastig karwei.

Op tijd vacatures online zetten

Een groot onderdeel van de juiste werknemers vinden is het plannen van het uitzetten van de vacatures. Als je weet dat je over een aantal maanden nieuwe werknemers nodig hebt, kun je het best gisteren al beginnen met zoeken. Het zoeken naar de juiste werknemers is een lang proces wat vaak ook kan mislukken. Om ervoor te zorgen dat jij op tijd iemand hebt gevonden is het dus belangrijk dat je hier van te voren over nadenkt.

Door bovenstaande tips te volgen moet het je lukken om de juiste werknemer te vinden. Het is makkelijker dan je denkt, zeker als je weet wat je precies zoekt. Mocht jouw zoektocht toch niet slagen, dan kun je altijd overwegen om de functie anders in te gaan richten of op zoek te gaan naar starters die nog veel moeten leren en gevormd kunnen worden. Succes met de zoektocht!