Wanneer slachtoffer wordt van een ongeluk dat iemand anders veroorzaakt heeft, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met letselschade. Deze schade kan behoorlijk in de papieren lopen en het is niet eerlijk dat jij ervoor om draait terwijl een andere veroorzaakt. Een ongeluk kan natuurlijk op meerdere manieren ontstaan. Het kan zijn dat er een auto-ongeluk plaatsvindt dat iemand veroorzaakt heeft of dat bijvoorbeeld een werkgever de veiligheidsregels op de werkplaats niet in acht neemt. In dit soort gevallen is het erg slim om je letselschade te gaan claimen met behulp van een advocaat. Het in de arm nemen van een letselschade advocaat is dan echt een uitkomst. Wij nemen graag in deze blog met je door waarom dat zo is. 

Waarom een letselschade advocaat?

Als het zo is dat je een slachtoffer bent geworden van een ongeluk ben je echt wel bezig met het herstel en wil je helemaal niet bezig zijn met juridische zaken. Daarbij is het ook nog een keer zo dat wanneer je een advocaat in de arm neemt je resultaten, dus de claim van een hogere orde zullen zijn. De resultaten zijn een stuk beter wanneer je dus een advocaat inhuurt. Wanneer jij de schadeclaim toegewezen krijgt zal de tegenpartij alle juridische kosten moeten betalen. Een advocaat kan zich goed inlezen en heeft veel verstand van de wet, waardoor er geen zaken blijven liggen die wel naar voren moeten worden gebracht, bijvoorbeeld tijdens een eventuele rechtszaak.

Letselschadebureau of letselschade advocaat? 

Het verschil tussen een letselschadebureau en een letselschadeadvocaat is eenvoudig aan te geven: de eerste mag geen handelingen in een rechtszaal doen, terwijl de tweede dat wel mag. Wanneer je in het buitengerechtelijk traject zit en de tegenpartij al heeft toegegeven fout te zitten en dan is het een optie om een letselschadebureau in de arm te nemen. Wanneer het tot een rechtszaak komt omdat de tegenpartij niet toegeeft is een advocaat nodig. Er bestaan ook nog opties dat je eerst een letselschadebureau in de arm neemt en als zij er niet uitkomen ze het doorschuiven naar een letselschade advocaat. Het tarief van een letselschadeadvocaat is doorgaans hoger en het tarief van een letselschadebureau kan gratis gedaan worden omdat ze werken op basis van no-cure-no-pay. Dan is het bij het laatste geval wel belangrijk dat jij ook daadwerkelijk de claim toegewezen krijgt. De advocaat hoe je eigenlijk in wanneer het een lastige tegenpartij betreft.