Hoube trainingen

Apparaten om zware objecten mee te tillen

hijskraan

Apparaten om zware objecten mee te tillen

Geplaatst op

Op een bouwplaats vind je een groot aantal verschillende apparaten, die het werk een stuk makkelijker, sneller en veiliger maken. Vooral zware hijskranen nemen een boel werk uit handen. We bespreken een aantal handige hefapparaten.

Heftruck

Een heftruck kom je tegenwoordig op elke bouwplaats tegen, ondanks dat je ze misschien alleen in magazijnen verwacht. Er zijn namelijk vele soorten heftrucks verkrijgbaar. De tilcapaciteit varieert in het algemeen van één tot vijf ton. Maar er bestaan ook uit de kluiten gewassen heftrucks die wel 50 ton aan gewicht kunnen verplaatsen. Aangezien deze apparaten vaak elektrisch worden aangedreven zijn ze ook een goeie optie met het oog op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hijskranen

Een hijskraan is erg effectief in het verplaatsen van zware goederen. Deze kranen werden vroeger dan ook vooral gebruikt in de transportsector, waar het nodig is om snel producten of goederen te lossen of te laden. Tegenwoordig vind je ze overal, zo ook op bouwplaatsen. De variatie is enorm, ze zijn handig om kleine zware objecten te verplaatsen maar zijn ook onmisbaar bij het bouwen op hoogte. Krijg al je bouwmaterialen maar eens op de juiste plek als je op de 40ste verdieping moet zijn.

Verreiker

Een verreiker is een soort kruising tussen een heftruck en hijskraan. Een verreiker heeft meer reikwijdte in vergelijking met een heftruck en wordt vaak voor dezelfde typen klusjes ingezet. De hefhoogte varieert, waardoor dit apparaat ook bij middelhoge klussen geschikt is. Een praktisch voordeel van een verreiker is dat uiteinde, waar normaal pallets mee kunnen worden verplaatsen, eenvoudig kan worden vervangen door een bakje, waarmee personen veilig op hoogte kunnen werken.

Bij een tilklus heb je dus verschillende opties. Laat je deskundig informeren, zodat je het meest geschikt tilapparaat hebt. Voor alle aanvullende hijsmiddelen kun je terecht op hijsenenzo.nl, waar je onder andere hulpmiddelen en elektrische takels vindt.

Gerelateerde berichten

Bouwkwaliteit

In de wereld van de bouw staan ​​we voor een overvloed aan keuzes als het gaat om materialen. Maar te midden van alle opties steekt één...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden