Hoube trainingen

Alles over letselschade!

Alles over letselschade!

Geplaatst op

Ben je slachtoffer geweest of geworden van een ongeval en heb je daarbij letselschade opgelopen? En weet je niet hoe je dit moet betalen? Over het algemeen moet diegene waardoor jij de schade hebt opgelopen de schade volledig vergoeden. Maar wat voor schade valt onder letselschade en hoe kan je die schade claimen? In deze blog hebben we het erover.

Wat is letsel?

Letsel kan betrekking hebben op allerlei aandoeningen of klachten. Het kan namelijk gaan om een beenbreuk of een schaafwondje. Een verstuikte pols of tijdelijke rugklachten. Maar ook om ernstig hersenletsel of dwarslaesie. Een verbrijzelde knie, blindheid of gedragsveranderingen. Het maakt dus niet uit of je ernstige of minder ernstige aandoening hebt, het is hoe dan ook letsel.

Wat valt onder letselschade?

Letselschade is te verdelen in twee verschillende categorie: je hebt namelijk materiële schade en immateriële schade. Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken, dit is bijvoorbeeld beschadigingen aan je auto of fiets. Immateriële schade daarentegen, is schade die is uit te drukken in pijn en leed en het bederven van de levensvreugde. Hierbij wordt vooral gekeken naar de ernst van het letsel en de gevolgen van het letsel.

Letselschade claimen

Heb je letselschade opgelopen door bijvoorbeeld een ongeluk, door een dier of een medische fout? Dan kan je de letselschade die je daaraan overhoudt verhalen op de aansprakelijke partij. Onder letselschade valt de vergoeding voor alle geestelijke en lichamelijke schade. Dit kunnen bijvoorbeeld extra ziektekosten zijn, gemiste inkomsten door langdurig herstel en emotionele schade. Wanneer is de schade wilt claimen raden wij aan, om te informeren bij professionals. Dit zou je kunnen doen bij letselschade claimen. Maar nu door de schuld van een ander schade lijdt, betekent dit dat de aansprakelijke partij dat volgens de wet moet vergoeden. Ook de kosten voor bijvoorbeeld een claim om je gelijk te halen, moet de aansprakelijke partij vergoeden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden