Hoube trainingen

Alle informatie over VCA VOL op een rijtje

Alle informatie over VCA VOL op een rijtje

Geplaatst op

Het is zo dat er vandaag de dag tal van verschillende VCA soorten bestaan. De eerste VCA soort waar u mogelijks kennis mee zult maken is de zogenaamde VCA VOL. Het betreft hier een soort VCA welke in het bijzonder is bedoeld voor medewerkers die een leidinggevende functie hebben op met name een bouwplaats. Enkele voorbeelden van dergelijke functies zijn niet alleen uitvoerders, maar ook groepschefs. Wilt u graag meer te weten komen over VCA VOL, bijvoorbeeld omdat u van plan bent om zelf een dergelijke opleiding te gaan volgen? In dat geval is het meer dan de moeite waard om even grondig stil te blijven staan bij de informatie op deze pagina!

Wat is de VCA VOL precies?

Van de VCA VOL is bekend dat ze specifiek ingaan op die items waar leidinggevenden mee te maken krijgen op het ogenblik dat ze hun ondergeschikten gaan aansturen. De VCA VOL focust op verschillende aspecten. Het gaat hierbij niet alleen om de veiligheid, maar ook om gezondheid en het milieu. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat niet alleen de vaste werknemers hieronder vallen. Dit geldt namelijk eveneens voor medewerkers die bijvoorbeeld tijdelijk worden ingehuurd via een uitzendbureau. Hou er bovendien rekening mee dat ook de zogenaamde ZZP’ers onder de categorie van de leidinggevenden vallen. Het spreekt bijgevolg voor zich dat zij eveneens over een VCA VOL diploma dienen te beschikken wanneer ze willen werken bij of voor een VCA gecertificeerde onderneming.

Voorbereiding op het VCA examen

Het volgen van een VCA VOL cursus zorgt ervoor dat u uiteindelijk zo optimaal voorbereid bent op het afleggen van het zogenaamde VCA examen. Er worden u tal van verschillende tips en tricks aangeleerd zodat u zich zo goed mogelijk voorbereid naar het examen kunt begeven. Het slagingspercentage is na het volgen van een kwalitatieve VCA VOL cursus dan ook beduidend hoger. Er zijn verschillende instanties die het mogelijk maken om een VCA VOL opleiding te volgen. Eén van de bekendste en tevens ook één van de meest gerenommeerde aanbieders van deze cursus is echter In1keerVCA. Het volgen van een VCA VOL opleiding is bij deze instantie dan ook mogelijk op één van de maar liefst vijfentwintig verschillende locaties welke verspreid over Nederland zijn terug te vinden.

Hoe verloopt het afnemen van het VCA VOL examen?

In principe is het zo dat het VCA VOL examen aan het einde van de cursusdag wordt afgenomen. Dit gebeurt door een onafhankelijk examenbureau. Voor het afleggen van het examen wordt er steeds gebruik gemaakt van een laptop. Alle deelnemers aan het examen beschikken doorgaans ook over verschillende vragen waardoor er niet bij elkaar kan worden gespiekt. In principe bestaat het VCA VOL examen uit 70 vragen waarbij er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende antwoorden. Het correct beantwoorden van een vraag levert u 100 punten op. Op het ogenblik dat u er in slaagt om ten minste 4515 punten te behalen heeft u het VCA diploma op zak. Voor het afleggen van het VCA VOL examen kunt u rekenen op een tijdsduur van ongeveer 75 minuten.

Het boeken van de cursus doet u eenvoudig op de website van in1keervca.nl.

Gerelateerde berichten

Hoe vind je gemakkelijk de baan die bij je past?

Snel een baan vinden klinkt als een moeilijk proces. Voor sommige mensen kan het zelfs tot vier weken of langer duren. Veel werkzoekenden die op zoek...

Lees meer

Meerdere computertrainingen volgen en het nut hiervan?

Computers zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, of we ze nu gebruiken voor werk, studie of persoonlijke doeleinden. Omdat de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden