Hoube trainingen

4 redenen voor het volgen van extra automonteur trainingen

Training werk

4 redenen voor het volgen van extra automonteur trainingen

Geplaatst op

Als automonteur moet je veel weten, je moet een auto van top tot teen kunnen demonteren, repareren en weer monteren. Maar dat is niet het enige, bij sommige garages moet je dit ook kunnen voor alle merken. Veel verschillende systemen leren kennen en daarbij nog de hard voortrazende technologische ontwikkelingen bij weten te houden. Als monteur moet je dus wel bijblijven en dit vanwege de onderstaande redenen.

Meer kennis maakt je onmisbaar

Hoe meer kennis, hoe beter. Als jij alles weet van alle auto’s, dan kan jij iedere reparatie uitvoeren binnen je bedrijf. Dit maakt je onmisbaar voor je baas. En komt het nou toch voor dat je ontslagen wordt, dan kan je met het bewijs van al je training sneller een baan vinden. Werkgevers hebben het liefst mensen met zoveel mogelijk kennis.

Sterke ontwikkelingen in de auto branche

Niet alleen moet je alles weten van de bestaande merken, ook moet je goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. Oude auto’s zijn puur mechanisch, maar bij de auto’s van deze tijd staat een monteur met een laptop naast de auto. Veel is digitaal geworden en jij als monteur moet dus mee met de ontwikkelingen. Maar niet alleen de digitalisering is een grote ontwikkeling, ook andere aandrijfmethoden worden steeds populairder. Weet jij als monteur hoe je moet sleutelen aan een elektrische auto? Of moet je baas een elektricien inhuren in plaats van jou?

Trainingen frissen je geheugen op

Soms is een training niet altijd heel vernieuwend, maar kan deze ook sterk je geheugen opfrissen. Misschien komen er weer dingen naar boven die je al tijdens je training geleerd hebt. Op deze manier blijf je jezelf ontwikkelen en kan je misschien wel effectiever en sneller gaan werken.

Zorg voor kennis van je leveranciers

Hoe meer onderdelen en juiste leverancier jij kent, des te goedkoper ben je uiteindelijk uit. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je effectiever te werk gaat en reparaties sneller kan afronden. Auto onderdelen zijn er in overvloed, als je op het moment zelf nog moet zoeken kost dit veel tijd die je misschien graag ergens anders aan had besteed.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden